MENU
klinika

Nga New York Times

Trump dhe një stuhi që po vjen…

23.10.2018 - 16:23

Me republikanët që përpiqen të qëndrojnë në Kongres, Presidenti Trump në mitingjet e fushatës dhe në mediat sociale, ai po paralajmëron se demokratët mund t’i futin amerikanët në një epokë të kufijve të hapur, krimit të shfrenuar, kaosit social dhe radikalizmit ekonomik.

Siç bën shpesh, Trump nuk po lë asgjë të ndërhyjë në punën e tij.

Postimet e Trump në Twitter kanë qenë elektrizuese gjithashtu, plot me deklarata që synojnë të emocionojnë mbështetësit e tij.

Në ditët e fundit, ai ka e ka quajtur senatoren Elizabeth Warren “Pocahontas” dhe u ankua për faktin që Bruce Ohr, e përfshirë në “gjuetinë ruse të shtrigave” është ende e punësuar në Departamentin e Drejtësisë. Ai ka pohuar se kandidati demokrat për guvernator në Florida, Andrew Gillum, po kërkon ta kthejë shtetin në “Venezuelën e ardhshme”.

Të dielën, në media qarkulloi lajmi për një lëvizje tjetër nga administrata Trump, një tjetër sulm ndaj LGBT. drejtat. Sipas The Times, Departamenti i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore po përpiqet të krijojë një përkufizim ligjor të “seksit”, bazuar rreptësisht në “tiparet e pandryshueshme biologjike të identifikueshme para ose para lindjes”, duke eliminuar kategorinë e individëve transgjinorë në sytë e qeverisë federale.

Lajmi me sa duket e frikësoi komunitetin prej 1.4 milion amerikanëve transgjinorë, të dashurit e tyre dhe të gjithë atyre që kujdesen për të drejtat civile.

Ky president duket se nuk ka arritur të bëjë asgjë gjatë dy viteve të para në detyrë.

Trump ka mbikëqyrur një rishikim konservator të pushetetit gjyqësor, duke vendosur një numër rekord gjyqtarësh të rinj, duke përfshirë dy gjykatës të Gjykatës Supreme. Dhe ai ka qenë tepër i kujdesshëm lidhur me çështje si transporti, edukimi, kujdesi shëndetësor etj.

Ndërkohë, shkurtimi i taksave nuk iu ka pëlqyer shumë amerikanëve. Partia nuk arriti të shfuqizojë dhe të zëvendësojë Obamacare, siç kishte premtuar. Premtimet e presidentit për investimet në infrastrukturë është shndërruar në një shaka politike pa kripë.

Është e dukshme që dy nga çështjet kryesore, kujdesi shëndetësor dhe çështja e tatimeve janë shumë larg realitetit.

Trump duket se diskriminon disi miliona amerikanë që tashmë janë lodhur nga zemërimi i pafundëm. Dhe kjo është me të vërtetë e keqe për vendin.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN