MENU
klinika

Detajet

Brexit, Theresa May përballë deputetëve

15.11.2018 - 08:58

Theresa May pritet të përballet me një “furtunë” nga deputetët më vonë mbi draft marrëveshjen e Brexit që Mbretëria e Bashkuar ka arritur me BE.

Kryeministrja siguroi mbështetjen e kabinetit të saj për marrëveshjen pas një takimi pesë orësh, ndonëse disa ministra mendohet se kanë folur kundër saj.

Ajo gjithashtu është përballur me një reagim të ashpër nga Tory Brexiteers dhe mbështetësit e Partisë Demokratike të (DUP), mes sugjerimeve të lëvizjeve për të detyruar një votim mosbesimi.

Do të shpallet më vonë nëse do të mbështesë ose jo marrëveshjen.

Zonja May duhet të japë një deklaratë në Dhomën e Ulët të enjten në mëngjes, shkruan BBC.

Ajo doli nga takimi i kabinetit maratonë të mërkurën në mbrëmje dhe deklaroi zgjedhjen përpara Mbretërisë së Bashkuar për t’u qartësuar.