MENU
klinika

Këshilla

Gabimet që bëni në pastrimin e dhëmbëve!

07.12.2018 - 18:00

Nëse keni dhëmbë të ndjeshëm, duhet të keni kujdes në pastrimin e dhëmbëve, në furçimin e tyre sepse mund t’i përkeqësoni simptomat.

Kur bëhet fjalë për larjen e dhëmbëve, ekziston një teknikë e përshtatshme.

Nëse ju ushtroni forcë me furçën tuaj në dhëmbë ose në mishrat e dhëmbëve do të sillni probleme shtesë, pasi ky është një veprim i gabuar.

Gjithashtu përdorimi i furçës së gabuar, mund të dëmtojë dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve, duke çuar në probleme si: dëmtim të smaltit dhe çrrënjosjen e mishit të dhëmbëve, të cilat mund të çojnë në ndjeshmërinë e dhëmbit, thotë Gene Romo, DDS, një dentist në Çikago dhe këshilltar për Shoqatën Amerikane të Dhëmbëve (ADA).

keshilla per pastrimin e dhembeve-konica.al

“Njerëzit kanë tendencë të pastrohen në mënyrë agresive, duke menduar se është e vetmja mënyrë që ata të mund të të ndihen të pastër dhe dhëmbët të duken më të bardhë”, thotë Dr.Romo.

“Kjo është kundër produktive, sepse jo vetëm që shkakton recesionin e mishit të dhëmbëve, por edhe ju mbani larg smaltit të bardhë dhe shkëlqimin në dhëmbët tuaj, duke i bërë ato të duken të verdhë dhe të errët.”

Dhe kur kjo ndodh, ju jeni duke e vënë veten në rrezik për shëndetin e dhëmbëve.

Mënyra e duhur për të pastruar dhëmbët

Pastrimi kërkon shumë kujdes, thotë Romo.

keshilla per pastrimin e dhembeve-konica.al

Ndiqni këto këshilla për të pastruar dhëmbët siç duhet, për të ndihmuar në lehtësimin e ndjeshmërisë së dhëmbëve dhe për të parandaluar dëmtimin e dhëmbëve dhe mishrat e tyre:

Përdorni një furçë dhëmbësh të butë dhe zëvendësojeni atë çdo tre muaj, ose më shpejt.

Vendoseni furçën tuaj të dhëmbëve në një kënd prej 45 gradë deri në mishrat e dhëmbëve.

Butësisht lëvizni furçën mbrapa dhe me radhë.

Dentistët rekomandojnë që ju t’i pastroni dhëmbët afërsisht 3 minuta dhe dy herë në ditë.

Këto këshilla mund t’ju ndihmojnë të mbani dhëmbë të pastër dhe gojën tuaj të shëndetshme, duke eliminuar simptomat e ndjeshmërisë së dhëmbëve