MENU
klinika

Ndryshimet kushtetuese

Kosova pranohet si fqinje në Kushtetutën e Maqedonisë

20.12.2018 - 15:36

Pranohet ndryshimi i Aleancës për Shqiptarët që edhe Kosova shtohet në Kushtetutë si shtet fqinj.

Ky ishte amendamenti i dytë i Zijadin Selës dhe Syrija Rushidit nga Aleanca për Shqiptarët ku kërkohej që të shtohen “kufiri shtetëror i Republikës së Maqedonisë dhe kufiri i saj i saj i përhershëm me Republikën e Shqipërisë, Republikën e Bullgarisë, Republikën e Greqisë, Republikën e Serbisë dhe Republikën e Kosovës”.

Në arsyetimin ata mes tjerash thuhej se diçka e tillë është e pashmangshme për shkak se Republika e Maqedonisë e ka pranuar Republikën e Kosovës.

Nga Aleanca Shqiptare kërkuan që në pjesën e shtetësia ku është cekur “maqedonase/qytetar të Republikës së Maqedonisë Veriore”, të fshihet termi “maqedonase” dhe të shkruhet vetëm “shtetas i Republikës së Maqedonisë Veriore”. /Konica.al/

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN