Nëse keni fryrje dhe ngërçe, në vend të tentimit për të eliminuar shkaktarin e problemit, përpiquni që të fusni në organizëm këto ushqime që do ju ndihmojnë të ndjeheni më mirë.
Gido Mejz, ekspert i barërave klinike, shpjegon se arsyeja mund të jetë mungesa e ushqimeve të rëndësishme në ushqyerjen tonë dhe për këtë kjo mund të zgjidhet me shtimin e ushqimeve që ndihmojnë në shmangien e fryerjes dhe ngërçeve.
“Aroma e fortë e bimëve mund t’ju ndihmojë që të kontrolloni mundimet, gazrat, ngërçet madje edhe sindromin e zorrëve të irrituara”, thotë Mejz
Kjo është lista e shkurtër e ushqimeve dhe bimëve që do t’iu ndihmojnë që të zgjidhni problemin e tretjes në mënyrë natyrore.
Xhenxhefili
Rrënja e xhenxhefilit është e njohur si ilaçi më i mirë natyror kundër mundimit në lukth. Mejz këshillon që xhenxhefili i porsa prerë të shtohet në çaj ose ujë të ngrohtë.
“Është i shkëlqyeshëm për udhëtime dhe do të ndihmojë tretjen tuaj”, thotë Mejz.
Farat e koprës
Vetëm një majë e vogël e këtyre farave zbut fryerjen dhe gazrat. Nëse vuani nga fryerja kronike Mejz këshillon përdorimin e vajit të kësaj fare.
Uthulla e mollës
Efektet e uthullës së mollës janë të shumta e një nga më të mëdhënjtë është që ndihmon në shërimin e problemit të tretjes, sepse ndihmon që acidi i lukthit shkon atje ku edhe e ka vendin.
Mejz shpjegon se uthulla është përplot me bakterie të cilat janë të një rëndësie thelbësore për baraspeshën në lukth dhe tretje të shkëlqyeshme.