Menu

Ja prioritetet

Tirana, buxheti 146 milionë euro

05.12.2018

Tirana do të ketë një buxhet prej rreth 13.4 miliardë lekësh për vitin 2019. Krahasuar me vitin 2018, rritja do të hetë modeste, me më pak se 3%. Duke i bashkëngjitur transfertën e pakushtëzuar dhe të ardhurat e mbartura, shkon në nivelin më të lartë që ka pasur ndonjëherë në 18.3 miliardë lekë ose rreth 146 milionë euro.

Shkarkoni Aplikacionin e Konica.al

Referuar tabelave të projektbuxhetit 2019-2021 të Bashkisë së Tiranës,  pjesa më e madhe e fondeve të llogaritura si shpenzime korrente dhe kapitale,  rreth 5.2 miliardë lekë shkon për shërbimet publike vendore,  i cili lidhet me projektet për përmirësimin e infrastrukturës vendore përmes rikualifikimit të hapsirave publike, shërbimeve publike të pastrimit, gjelbërimit, ndriçimit etj.

Po ashtu, një fond i konsiderueshëm prej 3.9 miliardë lekësh shkon për arsimin parauniversitar dhe edukimin, i cili do të fokusohet në ndërtimin dhe rikonstruksionin e ambienteve të reja shkollore dhe parashkollore.

3.7 miliardë lekë shkojnë për menaxhimin e rrugëve dhe  dhe transportit rrugor si dhe rreth 2.8 miliardë lekë për planifikimin, menaxhimin dhe administrimin i cili fokusohet në stehimin e shtresave në nevojë.

Sa i takon projekteve strategjike, edhe gjatë vitit 2019 do të vijohet me ndërtimin e 17 shkollave të reja, me pyllin orbital,  ndërtimin e rrjetit minimal të biçikletave,  terminalet e transporteve,  bulevardin verior të Tiranës, rehabilitimin e Lumit të Tiranës, kopshtin zoologjik dhe Priamidën.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËNShifrat më të fundit

Humbjet në rrjet, 23.6%

12.2% në tremujorin III

Ulja e papunësisë prek rekord të ri

501 mln euro për këtë vit

Dërgesat e emigrantëve po rigjenerohen

Edhe tremujori III në rritje

1.5 mld euro të ardhura nga turizmi

Për të dytin tremujor radhazi

Investimet e huaja, rënia ka nisur