MENU
klinika

Në Izrael

Eurovisioni merr formë, Jonida në natën e dytë gjysmëfinale

30.01.2019 - 10:56

Ditët e kalojnë dhe Eurovision i 2019-ës vazhdon të marrë formë. Së fundmi këngëtarët kanë mësuar edhe natën se kur do të këndojnë në eventin më të rëndësishëm të muzikës në Europë.

Faqja zyrtare e “Eurovision” në “Instagram” ka publikuar listën e shteteve që do të konkurrojnë në dy netët gjysmë finale. Pas fitores së Izraelit vitin e kaluar, “Eurovision” do të zhvillohet në Tel Aviv.

Radha se kur do të këndojë secili këngëtar do të përcaktohet në pranverë, por mbrëmë është publikuar lista se në cilën nga netët gjysmëfinale do të këndojë secili shtet.

Sa i përket Shqipërisë, e cila këtë vit do të përfaqësohet nga Jonida Maliqi me këngën “Kthehju Tokës”, do të performojë në gjysmëfinalen e dytë të “Eurovision”, bashkë me 17 shtetet e tjera konkurruese.

Gjysmëfinalja e parë

Sllovenia

Bjellorusia

Çekia

Mali i Zi

Qipro

Serbia

Finlanda

Polonia

Hungaria

Estonia

Portugali

San Marino

Islandë

Gjeorgji

Australi

Belgjikë

Ukrainë

Greqi

Gjysmëfinalja e dytë

Zvicër

Suedi

Iralndë

Moldavi

Letoni

Rumani

Danimarkë

Armeni

Shqipëria

Azerbajxhan

Maqedoni

Norvegji

Rusi

Holandë

Kroaci

Lituani

Maltë