MENU
klinika

Procedura

Mësoni se si bëhet aborti kirurgjikal…

16.01.2019 - 16:10

Aborti kirurgjikal është një procedurë që përfundon një shtatzëni të padëshiruar duke hequr fetusin dhe placentën nga mitra me anë të kirurgjisë.

Aborti kirurgjik nuk është i njëjtë me abortin mjekësor.

Aborti kirurgjik përfshin zgjerimin e hapjes në mitrës (cerviks) dhe vendosjen e një tubi të vogël thithës në mitër. Thithja përdoret për të hequr fetusin dhe materialin e lidhur me shtatzëninë nga mitra.

Aborti kirurgjikal-konica.al

Para procedurës, mund të bëni këto teste:

*Një test i urinës për të kontrolluar nëse jeni shtatzënë.

*Një test gjaku

*Një eko që kontrollon sa javë jeni shtatzënë.

Mund t’ju jepet një antibiotik për të zvogëluar rrezikun e infeksionit.

Pas procedurës, mund t’ju jepen ilaçe për të ndihmuar rikuperimin e mitrës. Kjo zvogëlon gjakderdhjen.

Rreziqet

Aborti kirurgjik është shumë i sigurt. Është shumë e rrallë që të ketë komplikime.

Rreziqet e abortit kirurgjik përfshijnë:

Dëmtime në mitër ose qafën e mitrës

Perforimi i urinës (aksidentalisht duke vënë një vrimë në mitër me një nga instrumentet e përdorura)

Gjakderdhje e tepruar

Infeksioni i mitrës ose i tubave falopian

Dhëmbëzimi i brendshëm i mitrës

aborti-konica.al

Reagimi ndaj barnave ose anestezisë, siç janë problemet e frymëmarrjes

Jo heqjen e të gjithë indeve, duke kërkuar një procedurë tjetër

Pas procedurës

Ju do të qëndroni në një zonë shërimi për disa orë. Mjekët do t’ju tregojnë kur mund të shkoni në shtëpi.

Ndiqni udhëzimet se si të kujdeseni për veten në shtëpi.

Lini një takim me mjekun disa ditë pas procedurës për të kontrolluar nëse cdo gjë është në rregull.