MENU
klinika

Qeveria e re

Presidenti Meta dekreton emërimin e ministrave të propozuar nga Rama

05.01.2019 - 12:56

Krahas firmës në dekretet për shkarkimin e ministrave që Rama largoi nga kabineti i tij qeverisës, Presidenti Meta ka firmosur këtë paradite edhe dekretet për emërimin e ministrave të rinj.

Kështu, i pari i shtetit ka dekretuar emërimin e ministres së Shtetit për Marredheniet me Parlamentin, Elisa Spiropali, ka dekretuar Erion Braçen si numrin dy të qeverisë e mandej me radhë, Blendi Çuçin si ministër i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural.

Dekreti për Spiropalin

Presidenti Meta dekreton një ndryshim në dekretin nr. 10604 “Për emërimin e Këshillit të Ministrave”

D E K R E T

PËR NJË NDRYSHIM NË DEKRETIN NR. 10604, DATË 10.09.2017 “PËR EMËRIMIN E KËSHILLIT TË MINISTRAVE”

Në mbështetje të nenit 93 dhe 98 të Kushtetutës, me propozim të Kryeministrit,

D e k r e t o j:

Neni 1

Në dekretin nr. 10604, datë 10.09.2017 “Për emërimin e Këshillit të Ministrave”, pas pikës 15, shtohet pika 16 me këtë përmbajtje:

16. Zonja Elisa Spiropali, Ministër i Shtetit për Marrëdhëniet me Parlamentin.

Neni 2

Ky dekret hyn në fuqi menjëherë.

Nr. Dekretit 11037
Tiranë, më 05.01.2019

PRESIDENTI I REPUBLIKËS/ ILIR META

Dekreti per Braçen

Presidenti Meta dekreton emërimin e z. Erion Braçe, Zëvendëskryeministër

D E K R E T
PËR
EMËRIM ZËVENDËSKRYEMINISTRI

Në mbështetje të nenit 93 dhe 98, pika 1 të Kushtetutës, me propozim të Kryeministrit, nr. 6171 prot., datë 31.12.2018, administruar në Institucionin e Presidentit të Republikës me nr. 15 prot., datë 04.01.2019,

D e k r e t o j:

Neni 1

Zoti Erion Braçe, emërohet Zëvendëskryeministër.

Neni 2

Ky dekret hyn në fuqi menjëherë.

Nr. Dekretit 11034
Tiranë, më 05.01.2019

Dekreti per Çuçin

Presidenti Meta dekreton emërimin e z. Blendi Çuçi, Ministër i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural

kolana e librave

D E K R E T
PËR
EMËRIM MINISTRI

Në mbështetje të nenit 93 dhe 98, pika 1 të Kushtetutës, me propozim të Kryeministrit, nr. 6179 prot., datë 31.12.2018, administruar në Institucionin e Presidentit të Republikës me nr. 21 prot., datë 04.01.2019,

D e k r e t o j:

Neni 1

Zoti Blendi Çuçi, emërohet ministër i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural.

Neni 2

Ky dekret hyn në fuqi menjëherë.

Nr. Dekretit 11035
Tiranë, më 05.01.2019

Ministrat që u larguan:

Senida Mesi, Zv.kryeministre

Arben Ahmetaj, Ministri i Financave

Damian Gjiknuri, Ministër i Infrastrukturës dhe energjisë

Ditmir Bushati, Ministër i Jashtme

Lindita Nikolla, Ministrja e Arsimit

Niko Peleshi, Ministër i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural

Sonila Qato, ministre e Sipërmarrjes dhe Biznesit

Mirela Kumbaro, Ministre e Kulturës

Ministrat që i zëvendësuan:

Erion Braçe, Zv.Kryeministër

Anila Denaj, Ministre e Financave dhe Ekonomisë

Belinda Balluku, Ministre e Infrastrukturës dhe energjisë

Gent Caka, ministër i Punëve të Jashtme

Besa Shahini, ministre e re e Arsimit

Blendi Çuçi, Ministër i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural

Eduard Shalsi, Ministër i Sipërmarrjes dhe Biznesit

Elva Margariti, Ministre e Kulturës

Elisa Spiropali, ministre për Marrëdhëniet me Parlamentin

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN