MENU
klinika

Borë dhe ngrica

Situata me rrugët, ARRSH: Akset ku lëvizet me zinxhirë

25.01.2019 - 10:08

Reshjet e borës janë rikthyer sërish dhe kanë shkaktuar probleme me qarkullimin në disa akse rrugore.

Nisur nga kjo situatë Autoriteti Rrugor Shqiptar ka dhënë informacione lidhur me situatën e rrgëve në vend përmes një njoftimi zyrtar.

Për shkak të ngricave dhe reshjeve të borës në disa akse qarkullohet me zingjirë.

Në Qarkun e Gjirokastrës dhe Vlorës:

gjatë natës ka pasur reshje shiu. Nuk paraqiten probleme ne qarkullimin e mjeteve.

Në Qarkun Korçë:

gjatë natës ka pasur reshje të dobëta bore, kontraktorët kanë punuar gjatë natës për pastrimin e akseve dhe shpërndarjen e kripës,? qarkullimi kryhet normalisht pa zinxhir në të gjitha akset.

Qarkullohet me zinxhirë vetëm rruga K/Boboshticë-Dardhë, në pjesën fundore.

Në Rajonin Qendror Tiranë:

Në rrugën Librazhd-Steblevë ka pasur reshje bore rreth 10 cm, të cilat janë pastruar nga kontraktori. Të gjitha akset e këtij Rajoni qarkullohen pa probleme.

Në Rajonin Verior Shkodër:

në lartësi ka pasur reshje bore, kontraktorët kanë vazhduar punën për pastrimin e akseve dhe shpërndarjen e kripës.✅

Qarkullohet me zinxhirë në:

Zalldardhë – Draj Reç

Domaj – Draj Reç

Ura e Cerenecit – Steblevë, 20 km e fundit të aksit.

Reç – Qafë Drajë