MENU
klinika

AKEP do t’i bllokojë

Telefonatat e marketingut, gjendet zgjidhja

03.01.2019 - 13:06

 

Ju ndodh shpesh të merrni telefonata për qëllime marketingu? Ky fenomen është bërë shqetësues për mijëra përdorues të telefonisë. Aq sa Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare do të punojë në ngritjen e një regjistri “Do Not Call Me”, për të rregulluar aktivitetet e telemarketuesve që bëjnë thirrje telefonike të padëshiruara telefonike për individë privatë.

Skema e regjistrimit do të mundësojë përdoruesit që të bëjnë ‘opt-out’ pra të mos marrin thirrje të pakërkuara nga kompanitë telemarketing.

AKEP bën të ditur se do të shqyrtojë praktikat më të mira ndërkombëtare për krijimin dhe fuksionimin e një regjistri të tillë.

Komisioneri për Mbrojtjen e të Dhënave Personale dhe të Drejtën e Informimit ka vendosur rreth 10 milionë lekë gjoba ndaj subjekteve private dhe publike që kanë abuzuar me të dhënat personale të individëve gjatë vitit 2017.

Pjesa më e madhe e ankesave ka të bëjë me ushtrimin e të drejtës për akses të subjekteve për fshirje të të dhënave personale, vendosjen e kamerave në ambiente publike, marketingun e drejtpërdrejtë në lidhje me komunikimet e pakërkuara, nëpërmjet telefonit ose postës elektronike, etj.