MENU
klinika

Turqia në vend të parë

Organizata Botërore e Turizmit: Shqipëria në vend të dytë për…

06.02.2019 - 13:27

Viti 2018 është mbyllur me një rekord pozitiv për Shqipërinë.

Të dhënat e Organizatës Botërore të Turizmit  (UNWTO) treguan se Shqipëria është vendi i dytë në Evropë me turizmin me rritje më të shpejtë për 2018. Turqia është në vendin e parë.

Turizmi në Shqipëri vlerësohet të jetë rritur me 19.8% në tremujorin e tretë të vitit.

Statistikat zyrtare të Institutit të Statistikave INSTAT pasqyrojnë gjithashtu rritjen e turistëve në Shqipëri këtë vit, veçanërisht gjatë muajve të verës, por edhe në prag të vjeshtës.

Numri i përgjithshëm i shtetasve të huaj që vizituan Shqipërinë në 11 muajt e parë të vitit 2018 u rritën me 16.2% nga viti në vit në 5.6 milionë.

Numri më i madh i vizitorëve ndërkombëtarë erdhi nga Kosova, Maqedonia, Greqia, Italia dhe Mali i Zi, ndërsa vizitorët nga Polonia shënuan rritje më të theksuar në krahasim me 34.5% në periudhën janar-nëntor, pasuar nga Italia me 21.6%.