MENU
klinika

Teatri

Rikonstruksion pas 50 vitesh. Rihapet ‘Bylis’

18.02.2019 - 20:18

Teatrit Bylis në Fier pritet të rihapet për artdashësit në muajin mars, ndërsa po i nënshtrohet rikonstruksionit të parë në 5 dekada. Ndërhyrja totale sipas drejtorit të Teatrit krijon kushte më të mira për aktorët.

Fillimi i muajit mars pritet ta gjejë teatrin Bylis në Fier me një pamje të re.

Godina është në fazën pëfundimtare të rikonstruksionit të parë pas 50 vitesh.

Ndërhyrja është e gjithëanshme nga skena deri tek fasada, duke krijuar kushte më të mirë për aktorët dhe ardashësit fierakë.

Gjatë periudhës gati 1 vjeçare të rikonstruksionit, trupa e aktorëve fierakë ka zhvilluar turne thuajse në të gjitha skenat artistike të vendit, ndërsa tashmë pret të rikthehet në shtëpi.

Teatri Bylis është krijuar në vitin 1971, ndërsa salla e tij ka një kapacitet për 480 spektatorë.