MENU
klinika

Video

“Dashuria fillon nga shtëpia juaj”, fjalimi i Nënë Terezës kur merr çmimin Nobel

20.03.2019 - 21:48

Në 17 tetorin e vitit 1979, bamirësja e njohur me origjinë shqiptare, Nënë Tereza, u nderua me Çmimin Nobel për Paqen.

Fjalimi rrënqethës i saj gjatë fjalimit të saj emocionues, teksa merr Çmimin Nobel: Dashuria fillon nga shtëpia juaj.

“Unë personalisht nuk kam merita.

Por nxora një fëmijë nga rruga, shihja në sytë e saj, një fëmijë të uritur.

Zoti e di se sa ditë, ajo nuk kishte ngrënë.

Kështu unë i dhashë një copë bukë. Më pas edhe një copë tjetër. Filloi të hante bukën, thërrime për thërrime.

I thashë: “Haje, bukën”

Ajo më pa dhe tha: “Kam frikë ta ha bukën, kam frikë pasi kur ta mbaroj, do jem sërish e uritur”.

Ky është realiteti. Ndoshta ju nuk jeni i uritur për një kothere buke, por ndoshta është dikush atje, në familjen tuaj që është i padëshiruar, pa dashur papakujdesje dhe i paharruar. Aty ndodhet dashuria. Dashuria fillon nga shtëpia juaj. Një dashuri e vërtetë, dhemb. Kjo është ajo çka solla për ju.

Ti kushtoni njëri-tjetrit më shumë dashuri”