MENU
klinika

Simptomat e varësisë

Efektet dhe ndihma e narkotikëve

09.03.2019 - 15:41

Kur merrni një narkotik, mos pini alkool, mos e përziheni, ose mos përdorni makineri të rënda.

Ju mund të lehtësoni kruajtjen duke zvogëluar dozën ose duke biseduar me mjekun për ndërrimin e barnave.

Për të ndihmuar me kapsllëkun, pini më shumë lëngje, bëni më shumë stërvitje, hani ushqime me fibra shtesë dhe përdorni diuretikët (shkarkuesit).

Nëse ndodh të keni te përziera ose të vjella, provoni ta përdorni ilaçin me ushqim.

Simptomat e varësisë janë të zakonshme kur ndaloni marrjen e narkotikëve. Simptomat përfshijnë dëshirë të fortë për ilaçin (mall), pagjumësi, shqetësim, lëkundje të humorit, ose diarre.

Për të parandaluar simptomat e varësisë, mjeku mund t’ju rekomandojë që gradualisht të ulni dozën me kalimin e kohës.