MENU
klinika

Mjekja 89-vjeçare

Kirurgia më e vjetër në botë, vazhdon të operojë 4 ditë në javë!

02.03.2019 - 19:05

Për ata prej nesh që janë nën moshën 80 vjeç, a keni menduar ndonjëherë se çfarë do të bëni kur të arrini në atë moshë?

Për një mjek 89-vjeçar në Rusi, definitivisht nuk është gati të tërhiqet ende. Me bisturi në dorë, ajo ende kryen kirurgji katër ditë në javë!

Ndoshta kirurgia më e vjetër në botë, Alla Ilyinichna Levushkin nga Ryazan, në juglindje të Moskës, ende kryen operacione edhe pse ajo është 89 vjeçe. Duke qëndruar në vetëm 4 këmbë, 9 inç, ajo ulet në një stool për të marrë një pamje më të mirë të insides pacientëve të saj. Ajo është ende në të katër ditë në javë.
Sipas një postimi në Facebook, Levushkin fillon ditën e saj në orën 8 të mëngjesit duke mbajtur një klinikë për pacientët e saj. Në orën 11 të mëngjesit, me ndihmën e një asistent, ajo fillon kirurgjinë në spital.

RYAZAN, RUSSIA – JANUARY 31, 2017: Russia’s oldest working surgeon Alla Ilyinichna Levushkina ,89, in an operating room at Ryzan City Hospital No 11. She performs no less than four surgeries per week. On May 5, 2017, Alla Levushkina is to turn 90. Alexander Ryumin/TASS (Photo by Alexander RyuminTASS via Getty Images)

Ajo ka kryer mbi 10,000 operacione në karrierën e saj 67-vjeçare. Por ajo nuk po mendon ende për të dalë në pension.

“Unë punoj dhe gjithçka. Nuk kam asgjë për të bërë në pension,” i tha ajo Newfoxy.

“Doktor – nuk është vetëm një profesion, është një mënyrë e jetës. Pse tjetër do të jetonte kirurgu, nëse nuk do të punonte? “, shtoi ajo.

Levushkin, e cila nuk u martua, jeton në një apartament në studio me tetë mace shpëtimi.

Sipas Kommersant, zgjedhja e parë e karrierës së Levushkin ishte duke punuar si një gjeolog. Ajo e ndryshoi punën e saj pasi lexoi një roman për mjekët. Më pas ajo shkoi për të studiuar në Institutin Mjekësor të Moskës.

Duke kujtuar se si mbijetoi shkollën mjekësore, ajo tha, “Një herë në muaj studentët e mjekësisë mund të vareshin nga marrja e një shishe alkooli, do të vraponim në treg dhe do ta përdorim për të shkëmbyer – gjysma litra mund të të merrte një copë bukë.

“Ne shpëtuam vetëm sepse ndamë gjithçka mes nesh në sallat e studentëve”.

RYAZAN, RUSSIA – JANUARY 31, 2017: Russia’s oldest working surgeon Alla Ilyinichna Levushkina ,89, in an operating room at Ryzan City Hospital No 11. She performs at least four surgeries per week. On May 5, 2017, Alla Levushkina is to turn 90. Alexander Ryumin/TASS (Photo by Alexander RyuminTASS via Getty Images)

Ajo shtoi: «Prindërit e mi, të cilët mezi kishin mjaft për të ngrënë, dërguan disa patate nga fshati ynë në Ryazan. Nxënësit e tjerë ndanë sallonin e tyre [yndyrë të mishit të derrit] dhe kokrra. Kështu kemi arritur.

“Më kujtohet që një vajzë solli një dajak të madh. Ishte e pabesueshme!

“Ne hëngrëm mbi të për një javë dhe pastaj e bëmë supë nga eshtrat që kishim gërmuar derisa ata shkëlqejnë”.

Levushkin u nderua dhe u emërua “mjekja më e mirë në Rusi” në fillim të këtij viti për shkak të besnikërisë ndaj profesionit.