MENU
klinika

Certifikata e fundit

Konispoli i thotë ‘lamtumirë’ ALUIZNI-t

22.03.2019 - 16:22

ALUIZNI dhe Hipoteka do të jenë në një institucion të vetëm. Artan Lame ka deklaruar përfundimin e legalizimeve në Konispol, duke i hapur rrugë një tjetër reforme. Sfidë do të jetë tashmë regjistrimi i tokave bujqësore.

Konispoli u bë e para Bashki që mbylli procesin e legalizimit në vend, duke shënuar dhe nisjen e shkrirjes së ALUIZNI-t dhe Hipotekës në një të vetme që do të quhet Agjensia e Kadrastrës.

606 dosje janë trajtuar në Bashkinë jugore për periudhën 2014-2019, ku kanë mbetur vetëm 40 banesa pa u legalizuar, për shkak se aty nuk banon njeri.

Për të dhënë lejet e fundit të legalizimeve në Konispol ishte vetë kreu i ALUIZNI-t, Artan Lame.

“Gjejmë rastin t’ju bëjmë thirrje atyre banorëve që, në rastin e parë që do të kthehen në atdhe, të paraqiten pranë zyrave tona për të ndjekur procedurat e mbetura”, u shpreh Artan Lame.

Drejtori i ALUIZNI-t u ndal edhe në fshatin Xharrë, ku dha lejet e legalizimit për tre kulte të besimit të krishterë, për kishën e Shën Katerinës, Shën Dhimitrit dhe Shën Kozmait.

Lame u shpreh se pas banesave është radha e regjistrimit të tokave bujqësore, të cilat pronarët kanë vite që i punojnë por nuk kanë dokumentacionin e plotë.