MENU
klinika

Shifrat

Ku jetojnë dhe punojnë 1 milion emigrantët shqiptarë në Evropë?

29.03.2019 - 13:24

Bazuar në disa të dhëna të bëra publike nga Eurostat, vihet re se për 2018 numri i shqiptarëve rezidentë në një nga vendet e BE-së ishte 990.372.

Rreth 90% e tyre janë të përqëndruar në shtetet fqinjë.

Të dhënat nga Eurostat:

-Numri i emigrantëve shqiptarë në Itali është 440 mijë
-Kjo shifër përbën 12% të emigrantëve të huaj në Itali

-Numri i emigrantëve shqiptarë në Greqi në 2018 ishte 604 mijë emigrantë

-Numri i emigrantëve shqiptarë në Gjermani është 49.224

Vendet e tjera:

-Belgjikë, 6.146
-Suedi, 2,889
-Austri, 2.563
-Zvicër, 1867
-Holandë, 1084

Aplikimet për azil në Evropë:

-Për periudhën kohore 2009-2018 numri i aplikimeve për herë të parë për azil nga shqiptarët ishte 178.515

-Kjo shifër, e rënditi Shqipërinë si vendi i parë në Evropë për nga numri i lartë i azilantëve

Tre shtetet me fluksin më të lartë të azilantëve shqiptarë:

-Gjermania
-Franca
-Mbretëria e Bashkuar