MENU

Derdhin qumështin në rrugë

Ndryshimet fiskale/ Reagojnë fermerët, protestojnë duke…

13.03.2019 - 15:08

Në Lushnje fermerët kanë dalë në protestë kundër ndryshimeve fiskale të bëra në fundvit.

Në shenjë proteste, fermerët e Lushnjes kanë derdhur qumështin në rrugë.

Shkak për këtë protestë është bërë ndryshimi që ju bë masës së rimbursimit në fund të vitit që lamë pas nga 20% në 6%.

Kjo masë prek më së shumti fabrikat që nuk kanë interes të blejnë produkte të bulmetit apo fruta perime nga fermerët shqiptarë.

Ata nuk kanë interes të blejnë këto produkte sepse i shesin ato me TVSH 20% dhe rimbursohen me masën 6%.

Ky ndryshim është përkthyer si një kosto prej 14% për industrinë përpunuese vendase.

Kujtojmë që 14 marsi u vendos si afat për rishikimin e këtij vendimi gjatë një takimi të ministrit të Bujqësisë Bledi Çuçi me kreun e shoqatës Albanian Food Industry.

10 mijë pika pagese me kartë në biznese

“Godet” informaliteti, ulet përdorimi i parasë cash

Furnizojnë tregjet franceze, gjermane, italiane

Bimët mjekësore, financohen 816 projekte për mbjellje të reja

Lehtësira në tregti dhe transport

Shqipëria marrëveshje huaje me BB

Skema e pensioneve në Shqipëri

Presion i dyfishtë nga plakja dhe informaliteti

"Nuk do të terrorizoheni nga taksat"

Rama i ‘hap derën’ Italisë: Ejani investoni tek ne!

Hapa mbrapa në Progresin Social

Vështirësohet jeta e shqiptarëve