MENU
klinika

Reagimi

‘Petro Nini’/ Rama ‘shkund’ Policinë: Jo dinjitoze!

12.03.2019 - 18:32

Konflikti i pronësisë pranë shkollës “Petro Nini” në kryeqytet ishte arsyeja e përgjigjes së kryeministrit Edi Rama mbrëmjen e sotme. Në rubrikën “Përgjigjja ime”, Rama i është përgjigjur Emës, një qytetareje që kërkon reagim për familjet që po përzihen nga ato banesa.

Rama tha se qeveria nuk mund të bëjë gjykatësin e vendimit të gjykatës por se po bën reformimin e sistemit të drejtësisë.

Ai deklaroi më tej se pati skena të panevojshme dhe se sjellja e policisë nuk ishte as dinjitoze dhe as efikase por efektivët u sollën si trup pa kokë.

E dashur Ema nuk e di çfarë di lidhur me ngjarjen e djeshme në pragun e banesës përveç videove dhe fotove të ofruara nga kanalet e portalet në kërkim të audiencës duke provokuar irritimin e njerëzve pa dhënë informacione.

Jam informuar me detaje për atë histori.

Jam kontaktuar nga banorët e asaj shtëpie kohë më parë. Pala tjetër e ka fituar me gjyq, ndërsa të zotët e kanë humbur të drejtën për të qëndruar në atë banesë. A është i drejtë vendimi i gjykatave? Ajo çka qeveria mund të bëjë dhe kjo qeveri është e para që po e bën është ta reformojë sistemin e drejtësisë dhe ta bëjë të denjë për fëmijët tanë.

Ky çlirim kërkon mund, durim, kohë. Por ajo që kjo qeveri s’mund të bëjë është të bëjë gjykatësin e vendimit të gjykatë.

Vendimet e gjykatës me ligj ekzekutohen nga përmbarimi dhe kur kërkon ndihmën e policisë së Shtetit, policia është e detyruar ta ndihmojë. Policia dje zbatoi ligjin dhe pikë. Por nga ana tjetër siç u pa qartë edhe pse prania e policisë ishte kërkesë e ligjit, nuk ishte as dinjitoze dhe as efikase.

U krijuan skena të panevojshme, me njerëz që shtriheshin në rrugë dhe policë që s’dinin ç’të bënin si trup pa kokë. një mësim i mirë për policinë e shtetit, reagimi dinjitoz i ministrit të brendshëm”, deklaroi Rama.