MENU
klinika

Rekomandimet

Shërbimet dentare/ AK mbyll procedurat e hetimit paraprak

17.03.2019 - 17:44

Komisioni i Autoritetit të Konkurrencës, ka vendosur të mbyllë procedurat e hetimit paraprak në tregun e shërbimeve stomatologjike.

Ky njoftim vjen ka menjëherë pas shqyrtimit të vendimit të Urdhrit të Stomatologut për rritjen e çmimeve për shërbimet dentare.

Urdhri i Stomatologut-konica.al
Urdhri i Stomatologut-konica.al

Referuar vendimit të AK, kjo e fundit i rekomandon Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale që të kërkojnë vlerësimin dhe mendimin e Autoritetit në rastet kur parashikohet përcaktimi i një metodologjie të përcaktimit të tarifave apo rishikimin e tyre në shërbimin stomatologjik.

Po ashtu, ndër të tjera AK i rekomandon edhe Urdhrit të Stomatologut që në rastet e marrjes së vendimeve nga organet drejtuese të këtij institucioni lidhur me aspekte të ndryshme që prekin konkurrencën në treg të respektohen dispozitat e ligjit për mbrojtjen e Konkurrencës.