MENU
klinika

Flasin njohësit e gjuhës

‘Gjuha Shqipe’ në Maqedoninë e Veriut nis me gabime

07.03.2019 - 08:39

Në disa institucione të Maqedonisë së Veriut ka nisur zbatimi i gjuhës së shqipe.

Ajo çfarë vihet re është fakti se zbatimi ka nisur me gabime të shumta gjuhësore.

Këto gabime kanë nxitur reagime të shumta në opinionin publik, ku njohës të çështjeve të gjuhës shprehen se përkthimet që bëhen nga institucionet duhet të kontrollohen.

Sipas njohësve të gjuhës, gabimet që bëhen kryesisht janë gabime me emrin e ri, në të cilin nuk përdorin në mënyrë të saktë shkronjat.

Konica.al

Gjithashtu ajo çfarë vihet re është fakti se përdoren masivisht fjalët e huaja dhe përkthehen fjali pa u respektua normat gramtikore.

Ministri Bujar Osmani: Ka kërkuar të marrë pjesë në...

Sergei Lavrov do të vijë në Maqedoninë e Veriut?

Të hënën takohet me Osmanin e Kurtin në Prishtinë

Von der Leyen nis sot turin në kryeqytetet e Ballkanit