MENU
klinika

Për kë bien këmbanat?

Qosja: Fshatari bën shtazët njerëz e njerëzit shtazë

18.04.2019 - 11:46

Akademiku Rexhep Qosja, ka publikuar së fundmi, një pjesë të shkëputur prej librit të tij më të fundit, që pritet të shohë së shpejti dritën e botimit.

Qosja, shkruan:

 

Fshatari është i dështuar vetëm në qoftë se mbetet në fshat, por kur e zbulon qytetin, ai thjesht e pushton. Ndaj qytetarit në qytet zbaton ligjet e deleve dhe te pulave. Ndaj psikologjisë së koklavitur të politikanëve sillet si ndaj qenve që ruajnë tufat e deleve. Kjo është logjika e tij fitimtare. Me këtë logjikë ai e zhdukë çdo konkurrencë. Shtazët i bën njerëz, e njerëzit i bën shtazë.”

 

Statusi i plotë i tij: