MENU
klinika

Historia e Arianës

8 vjeçe dhe ka bërë 3 operacione në zemër

30.06.2019 - 11:14

Ëndrra e Lizës u bë realitet. Ariana, vajza e saj ka lindur më 29 qershor 2003, e diagnostikuar me sindromin hipoplastik të majtë të zemrës, i cili ndodh kur ana e majtë e zemrës është e pazhvilluar.

Kur ishte vetëm një javëshe, Ariana bëri operacionin e oarë në zemër, dhe megjithëse shëndeti i saj u përmirësua, mjekët u fokusuan shumë në situatën e saj të pazakontë.

Nëpërmjet konferencave mjekësore, mjekët e drejtuan Ariananën drejt Instituteve Kombëtare të Shëndetit për të përcaktuar nëse Ariana mund të ketë një çrregullim të rrallë metabolik të quajtur Smith-Lemli-Opitz Syndrome (SLOS).

operacion-konica.al

Familja bëri udhëtimin e tyre të parë për në Angli kur Ariana ishte vetëm 18 muajshe.

“Herën e parë që erdhëm në Angli , u lehtësova vetëm se nuk duhej të shqetësohemi për pagimin e një vendi për të qëndruar”, thotë Liza pasi udhëtimi ynë u mundësua nga Instituti Kombëtar i Shëndetit.

“E dija që përndryshe, ndoshta nuk mund të vinim.”

“Pastaj hyra në spital dhe mendova,” ky është parajsë. “

kolana e librave

Mjedisi mbështetës ishte i dobishëm për familjen, veçanërisht kur mjekët në Institutin Kombëtar të Shëndetit të Fëmijës dhe Zhvillimit Njerëzor diagnostikuan Arianën me SLOS.

Njerëzit që kanë SLOS nuk janë në gjendje të prodhojnë kolesterol të mjaftueshëm për të mbështetur rritjen dhe zhvillimin normal.

Ariana ka pasur gjithsej tre operacione të zemrës. Ajo tani është një pacient i zemrës që merr kolesterolin për ta ndihmuar në trajtimin e çrregullimit të saj.

Ariana tani është një tetë vjeç, dhe ka bërë shumë vizita gjatë këtyre viteve.

“Dhe ndërsa është ndjerë vërtetë e mirpritur në spital , Liza thotë se vlera e vërtetë e tij për familjen e saj është shumë më e thellë: ky spital do të thotë një shans për të bërë jetën e Arianës më të mirë”.