MENU
klinika

Historia e Brunos dhe këshilla e tij

“Bëhuni avokat i vetes, dhe kujdesuni për jetën tuaj”

23.07.2019 - 15:31

Brunos gjithmonë i ka pëlqyer natyra. Ai kishte një restorant në një fshat turistik.

Në pranverën e vitit 2005, Bruno dyshonte së pari se kishte sëmundjen Lyme. Ai shkoi tek mjeku i përgjithshëm me simptoma të ngjashme me gripin, duke përfshirë dhimbje koke dhe muskuj të lënduar. Gjatë vizitës, ai përmendi simptomat e tij duke i krahasuar me ato të shumë miqve që kishin sëmundjen Lyme.

“Po filloja të ndjeja një ngadalësim,” shpjegoi Bruno.

“Energjia ime po binte, unë jam zakonisht me energji të lartë dhe i aftë”.

Për fat të keq, mjeku në atë kohë nuk e konsideronte një diagnozë potenciale të sëmundjes Lyme dhe në vend të kësaj i dha atij një dozë antibiotikësh të përgjithshëm. Ai filloi të ndihej më mirë, por simptomat e tij u shfaqën përsëri dhe u përkeqësuan nga gushti i atij viti.

veshtiresi ne frymemarrje
veshtiresi ne frymemarrje

Ai filloi të kishte vështirësi në frymëmarrje. Fillimisht mendoi se kishte një të ftohtë veror, por simptomat u përkeqësoheshin dhe shkoi menjëherë në urgjencë.

“Isha i rrethuar nga shumë mjekë dhe mendoj se ata po më bënin një elektrokardiogram, i cili teston për aktivitetin elektrik në zemër dhe dëgjova dikë që thoshte në mënyrë të frikshme: Shikoni valët P në ekran. “

Ato valë po sinjalizonin një bllokim të plotë të zemrës, diçka vetëm një përqindje e vogël e përvojës së pacientëve të sëmundjes Lyme.

Bruno u pranua shpejt në njësinë e kujdesit. Mjeku që e ndoqi konfirmoi dyshimin fillestar të tij për sëmundjen Lyme dhe filloi menjëherë trajtimin. Trajtimi i antibiotikëve intravenoz filloi të zgjidhë bllokimin atrioventrikular (bllok AV) dhe një operacion i planifikuar i stimuluesve të kardiokirurgjisë u anulua. Bruno kaloi tre ditët e ardhshme në kujdes intensiv në spital.

Kur doli nga spitali, doktori tha se besonte që Bruno u shërua dhe nuk do të përjetonte efekte afatgjata.

Që nga rimëkëmbja e tij, Bruno është bërë super i fokusuar në art dhe përdor këto talente për të ndihmuar të tjerët.

“Vendosa që të përmirësoj në mënyrë agresive aftësitë e mia artistike dhe do t’i sjell në një pikë ku unë do të përfaqësoj gjërat që i dua në art”, shpjegoi ai.

“Në vitin 2007, fillova të pikturoj murale për njerëzit,” shpjegoi ai.

“I pari që bëra ishte për fqinjën time 99-vjeçare në shtëpinë e pleqve”.

Pjesa ishte një peizazh i zonës ku jetonte, plot me imazhet e luleve që kufizonin oborret.

Bruno e konsideron veten një avokat pacient, duke ofruar informacion rreth sëmundjes Lyme për këdo që ka nevojë për të. Sugjerimi i tij më i madh ndaj atyre me sëmundjen e Lyme është të vazhdoni të mësoni, të pyetni dhe të ndani informacionin.

“Merrni të gjitha informacionet që mund të merrni nga shumë burime të ndryshme”, tha Bruno.

“Bëhuni avokat i vetes, dhe kujdesuni për jetën tuaj”, tha ai.

“Unë nuk do të kisha qenë në një rrezik të tillë nëse nuk do të kisha pritur derisa të isha në rrezik”.