MENU
klinika

Rikthimi i vizave

KE refuzoi kërkesën e Holandës, ambasada në Tiranë përcjell vendimin

03.07.2019 - 14:51

Pas refuzimit të kërkesës nga Komisioni Europian, qeveria e Holandës ka njoftuar ambasadën e Holandës në Tiranë se KE ka dalë në përfundimin se kushtet teknike për të aktivizuar mekanizmin e bllokimit të vizave nuk plotësohet.

Në datën 1 korrik, Ministri i Punëve të Jashtme të Hollandës ka marrë një përgjigje nga Komisioni Europian në lidhje me letër-kërkesën e dërguar në datën 31 Maj 2019.

Në këtë letër, Komisioni ka dalë në përfundimin se kushtet teknike për të aktivizuar mekanizmin e pezullimit të vizave nuk plotësohen.

Por gjithsesi, në letër theksohet se Komisioni beson se Shqipëria duhet të vazhdojë dhe të intensifikojë përpjekjet e saj për të adresuar çështjen e aplikimeve të pabazuara për azil dhe për të parandaluar dhe luftuar krimin e organizuar.

Sinjali që vjen nga letër-kërkesa vijon të jetë i rëndësishëm. Holanda do të punojë me Shqipërinë për të parë se si shqetësimet tona në lidhje me krimin e organizuar, aplikimet e pabazuara për azil dhe klandestinët që përpiqen të kalojnë në Mbretërinë e Bashkuar nëpërmjet porteve të Holandës mund të adresohen në mënyrë më efikase.

Ne e vlerësojmë bashkëpunimin tonë të mirë me palën Shqiptare dhe e shohim si thelbësore adresimin e këtyre çështjeve, thekson njoftimi i Ambasadës së Holandës në Shqipëri..

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN