MENU
klinika

Trajnimi i policive në Plavë

Krimi ndërkufitar/ Shqipëria, Kosova dhe Mali i Zi bëhen bashkë

21.07.2019 - 10:24

Policia e Shqipërisë ka zhvilluar një trajtim të përbashkët me policinë e Kosovës dhe Malit të Zi.

Trajtimi është bërë në Plavë të shtetit malazez, ndërsa fokusi është goditja e krimit ndërkufitar.

  • Njoftimi i Policisë së Shtetit:

Plavë, Mali i Zi

Trajnim i përbashkët i tre Policive Kufitare, asaj të Malit të Zi, Shqipërisë dhe Kosovës, për rritjen e nivelit dhe kapaciteteve të Policive të të tre vendeve, në parandalimin dhe goditjen e krimit ndërkufitar.

kolana e librave

Trajnimi në kuadër të masave të përbashkëta për rritjen e efikasitetit në drejtim të parandalimit, evidentimit dhe goditjes së paligjshmërisë, që mund të zhvillohet ndërmjet kufirit të tre vendeve pjesëmarrëse në këtë trajnim. Organizimi me iniciativë të IPA-s, Seksioni i Malit të Zi, me moton: “Servo per Amici”-“Shërbejmë përmes Miqësisë”.

Në kuadër të patrullimeve të përbashkëta ndërmjet Policive Kufitare të Shqipërisë, Malit të Zi dhe Kosovës, me iniciativë të IPA-s, seksioni i Malit të Zi dhe nën kujdesin e Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë së Shtetit të Republikës së Shqipërisë dhe Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë së Malit të Zi, prej datës 19 – 21 korrik, në zonën kufitare ndërmjet tre shteteve, në (Plavë – Guci), po zhvillohet një trajnim 3 ditor për evidentimin e drejtimeve të mundshme ku mund të zhvillohet veprimtari e paligjshme, nëpërmjet zonave kufitare të tre shteteve, me qëllim ndërtimin e një strategjie të re të përbashkët, për të parandaluar dhe luftuar paligjshmërinë ndërkufitare.

Në këtë trajnim marrin pjesë punonjës Policie të DRKM Shkodër, njëkohësisht edhe anëtarë të IPA, seksioni i Shqipërisë. Nisja dhe organizimi i këtij trajnimi nga IPA, seksioni i Malit të Zi, nuk ka vetëm për qëllim anën policore, por edhe anën miqësore të efektivëve të Policive kufitare të të tre vende dhe të shkëmbimit të eksperiencave mes tyre.

Veç pensionistëve e bizneseve, pagë për punonjësit e marketeve...

Si e ndau paketën 170 mln euro qeveria e Kosovës?

“Jemi përqendruar tek situata e krijuar nga COVID-10”

VOA: Vetëvendosje kërkon zgjedhje të jashtëzakonshme

Kosova nuk ka nevojë për 'mbinjeriun' e Niçes

Pse i kam kcye në qafë Albinit?

Kosovë/ Lëvizja do të lejohet në këto orare

Qeveria ndalon qarkullimin e automjeteve dhe qytetarëve

Ja çfarë i ofron për luftën kundër COVID-19

Amerika i shtrinë dorën e ndihmës Kosovës