A e hiqni lëkurën e pulës dhe e hidhni poshtë?
Ju jeni duke humbur shumë përfitime të rëndësishme shëndetësore. Sipas Shkollës së Harvardit të Shëndetit Publik, lëkura e pulës përmban yndyrna të shëndetshme, të pangopura që ulin kolesterolin e keq dhe zvogëlojnë rrezikun e sëmundjeve të zemrës. Këto yndyrna të pangopura gjithashtu ndihmojnë në mbajtjen e puleve me lagështi dhe shije, duke zvogëluar nevojën për kripë.
Vazhdoni leximin për të mësuar përfitimet më të mira shëndetësore të ngrënies së lëkurës së pulës:
1. Zvogëloni rrezikun e kancerit të gjirit. Një studim Suedez ka gjetur se gratë me dieta të lartë në yndyra të pangopura kishin një rrezik më të ulët të kancerit të gjirit.
2. Plakjen e ngadaltë. Vitamina E është një antioksidant, raporton Shoqata Amerikane e Zemrës. Një mënyrë për të marrë më shumë nga kjo vitaminë e lirë kundër radikalëve dhe moshës është me yndyra të pangopura, si lëkura e pulave.
3. Kontrollon sheqerin në gjak. Sipas Mayo Clinic, lloji i yndyrës që gjendet në lëkurën e pulave ndihmon në mbajtjen e niveleve të insulinës dhe zvogëlon rrezikun e një personi për zhvillimin e diabetit të tipit 2.