MENU
klinika

'Arena e betejës'

Studimi për krimet e komunizmit, debate në komision për pr/ligjin

16.07.2019 - 15:52

Komisioni i Ligjeve u bë arena e betejës së përhershme mes socialistëve dhe përfaqësuesve të Ballit Kombetar.

Ndryshimet në ligjin për Institutin e Studimeve të Krimeve të Komunizmit, ku përcaktohet se periudha që duhet hulumtuar është 29 Nëntori 1944 deri në 8 Dhjetor 1990, shkaktoi debat.

komisioni-i-ligjeve-konica.al_

Kreu Ballit Kombëtar Adriatik Alimadhi tha se nuk mund të lihet mënjanë periudha e terrorit komunist para çlirimit të vendit.

Ndërkohë që socialistët këmbëngulnin që ligji parashikon vetëm kohën kur regjimi komunist ka drejtuar vendin.

Pas debateve me votën e mazhorancës u vendos se Instituti ka tagër të studiojë krimet e pasojat e tyre vetëm gjatë 45 viteve të regjimit komunist.