MENU
klinika

Mësoni si ti trajtoni!

Komplikimet pas trajtimit të dhëmbëve

19.08.2019 - 19:42

Disa probleme dentare kërkojnë trajtim të shpejtë për të lehtësuar sikletin dhe minimizuar dëmtimin e strukturave të gojës.

Probleme të tilla urgjente dentare përfshijnë:

Dhimbje të dhëmbëve;

Dhëmbë të copëtuar, të lirshëm dhe të rënë;

Frakturat e nofullave;

Një nofull e shkëputur;

Infeksione të kockave (osteomieliti) të nofullës;

kolana e librave

Disa komplikime që mund të zhvillohen pas trajtimit të dhëmbëve;

mbushja-e-dhembeve-konica.al_

Për të lehtësuar shumicën e dhimbjeve dhe shqetësimeve në dhëmbë, njerëzit mund të marrin ilaçe acetaminofeni ose anti-inflamatorë jostoidal (siç është ibuprofen) përmes gojës.

Për të lehtësuar dhimbjet e forta, njerëzit mund të kenë nevojë t’i kombinojnë këto ilaçe me recetë më të fuqishme për lehtësimin e dhimbjeve opioide, si kodeina, hidrokodoni ose oksikodoni.

Për të lehtësuar dhimbjet që vijnë nga një procedurë kirurgjikale, njerëzit mund të alternojnë ndërmjet ibuprofen dhe acetaminofen çdo 3 orë për një periudhë të shkurtër kohe.

Për të trajtuar infeksionet e shkaktuara nga problemet e dhëmbëve, mjekët dhe dentistët japin penicilinë, amoxicillin ose clindamycin.

Personave me kushte të caktuara të zemrës ose disa personave që kanë një sistem të dobët imunitar dhe një nyje protetike u jepen antibiotikë për të parandaluar infeksionin e zemrës (endokardit) ose të nyjeve që mund të rezultojë nga disa procedura dentare invazive.