MENU
klinika

Energjetika

M. e Veriut hap tenderin për interkonjeksionin me Shqipërinë

11.08.2019 - 16:20

Operatori i sistemit të transmetimit të energjisë elektrike i Maqedonisë së Veriut ka hapur tenderin për të ndërtuar një linjë transmetimi 400 kV dhe një nënstacion të ri 400/110 kV në afërsi të Ohrit për t’i siguruar Maqedonisë së Veriut një ndërlidhje të energjisë elektrike me Shqipërinë.

Projekti i interkonjeksionit i energjisë elektrike nga Maqedonia e Veriut përfshin ndërtimin e infrastrukturës së transmetimit të energjisë nga Manastiri në kufirin shqiptar, me nënstacion në Ohër, sipas informacionit nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, e cila ka aprovuar një kredi deri në 37 milion euro, për projektin 49 milionë euro.

Ndërkohë, edhe BE po bashkëfinancon projektin me një grant 12 milionë euro.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Duke siguruar interkonjeksionin e parë mes Maqedonisë Veriore me Shqipërinë, projekti do të sigurojë lidhjen që mungon në iniciativën për të krijuar një korridor transmetimi të energjisë elektrike Lindje-Perëndim midis Bullgarisë, Maqedonisë së Veriut, Shqipërisë, Malit të Zi dhe Italisë. Seksioni midis Bullgarisë dhe Maqedonisë Veriore ka përfunduar.

Shqipëria dhe Mali i Zi janë të lidhura me një linjë 400kV dhe kablloja nëndetare midis Italisë dhe Malit të Zi planifikohet të vihet në përdorim tregtar deri në fund të vitit.

Përshtatja e aktivitetit me pandeminë

Raporti i BE: “COVID-19 rriti çmimin e drogërave”

COVID-19/ Prishet “hallka” ushqimore

Një numër rekord amerikanësh do të përballen me urinë

Thellohet borxhi, 454 mln € hua vetëm për COVID!

Në qershor prezent në tregjet e huaj për Eurobondin 650 mln €

'Financat' dhe bankat s'kanë firmosur marrëveshjen

Garancia e dytë sovrane ende jo efektive!

E ardhmja gjithnjë e më e pasigurt!

RT/ Një skenar makthi për naftën në det

RT/ A do të blejnë kinezët pronë nga amerikanët?

SHBA dëshiron të shesë pronat shumë milionëshe në Kinë