MENU
klinika

Mësoni shkakun!

Pse disa femra nuk kanë kontraktime natyrale?

14.08.2019 - 13:01

Kontraksionet që përparojnë shumë ngadalë mund të përfshijë lëvizje të ngadaltë të fetusit përmes kanalit të lindjes sepse fetusi është shumë i madh ose pozicionohet në mënyrë anormale, kanali i lindjes është shumë i vogël, ose mitra kontraktohet shumë dobët ose shumë fuqishëm.

Shkaqet e kintraksioneve që përparojnë shumë ngadalë përfshijnë këto më poshtë:

-Një fetus që është shumë i madh për të lëvizur nëpër kanalin e lindjes;

-Një fetus në një pozicion jonormal;

-Një kanal lindjeje që është shumë i vogël;

-Kontraksionet e mitrës janë shumë të dobëta ose jo shpesh të mjaftueshme për të mbajtur fetusin në lëvizje;

kolana e librave

-Ndonjëherë, kontraktimet që janë shumë të forta ose të afërta së bashku;

Mjekët vlerësojnë madhësinë e fetusit dhe kanalin e lindjes dhe kontrollojnë pozicionin e fetusit.

Ata gjithashtu kontrollojnë forcën dhe kohën e kontraktimeve. Këta faktorë përcaktojnë trajtimin.

Nëse kanali i lindjes është mjaft i madh për fetusin, por kontraksionet nuk po përparojnë, gruas i jepet oksitocinë në mënyrë intravenoze për të stimuluar mitrën të kontraktohet më me forcë.

Nëse oksitocina është e pasuksesshme, një lindje cezariane mund të jetë e nevojshme.

Ose nëse foshnja tashmë është në gjendje të dorëzohet, në vend të kësaj mund të përdoret një heqës me vakum.