MENU
klinika

"Pavarësia e Kosovës"

28 vite nga referendumi për pavarësi të Kosovës

26.09.2019 - 09:57

Ish viti 1991 kur u mbajt referendumi për shpalljen e Kosovës shtet të pavarur.

Në këtë ditë, pikërisht në 26 shtator, me shumicë absolute janë deklaruar pro pavarësisë së Kosovës, gjë që u vërtetua dhe në Deklaratën e Pavarësisë dhe Kushtetuta e Republikës së Kosovës, që u miratuan një vit më parë dhe u pasuan me mbajtjen e zgjedhjeve të para demokratike, parlamentare e presidenciale, të vitit 1992.

Referendumi për Pavarësinë e Kosovës u shënua në të gjitha dokumentet relevante ndërkombëtare si një akt sublim i vullnetit politik të popullit të Kosovës.