MENU
klinika

Një minierë mineralesh dhe vitaminash

Pse nuk duhet ta ndani fikun nga tryeza gjatë sezonit!

03.09.2019 - 17:53

Fiku është një nga frutat më të ëmbël të vjeshtës, që nuk duhet të mungojë në shportën e ushqimeve të shtatorit!

Ndonëse nivelet e sheqerit janë shumë të larta tek ky frut dhe njerëzit që vuajnë nga diabeti nuk duhet t’i konsumojnë, ka plot vlera të tjera ushqyese, lëndë, minerale e vitamina për t’u ofruar njerëzve të tjerë.

Një nga arsyet pse ju duhet të konsumoni fiq është përqindja e lartë e magnezit që ai përmban. Magnezi është një nga mineralet thelbësore që mbrojnë sistemin nervor nga radikalet e lira.

Është shumë i rëndësishëm për kockat, imunitetin, shëndetin e trurit dhe vlen për t’u përmendur se fiqtë e thatë përmbajnë trefish më shumë magnez se ata të freskët.

Në përbërje të tij, përveç ujit, fiku përmban shumë sheqer; nuk mungojnë as fibrat dhe mineralet (mes të cilave potasiumi që rregullon presionin e gjakut, fosforin, hekur, sodium etj). Fiku është i pasur në vitaminë B (B1, B2, B3 dhe B6), C dhe A.

Rregullimi i sistemit tretës është një karakteristikë e tij. Shikimi, lëkura dhe kockat përfitojnë gjithashtu prej konsumit të fikut. Fiku ka nivel shumë të ulët të yndyrave dhe përmbajtje më të lartë të fibrave se sa çdo frut tjetër.

Çfarë ndodh në trupin tuaj kur e konsumoni

Rrahjet e zemrës nga kafja/ A duhet të shqetësoheni?

Përdorimi dhe efektet tek flokët dhe skalpi

Çfarë është shampoja e thatë