MENU
klinika

“Skeletet Hasanlu”

Dashuri edhe në lashtësi?

06.10.2019 - 21:46

Shpesh, gjetjet nga gërmimet e shumta na sjellin një pasqyrë të historisë së lashtë, por jo vetëm..

Më poshtë do t’iu paraqesim një dëshmi arkeologjike e cila na tregon se mijëra vite më parë përveç luftërave, prapambetjes në çdo aspekt, dhe mungesës së mirqënies sociale, ka ekzistuar edhe ndjenja më universale siç është DASHURIA.

Nisur nga një foto e shkrepur në vitin 1972 arrihet të kuptohet se dashuria i reziston kohës dhe mbi të gjitha vdekjes.

“Skeletet Hasanlu” të zbuluar nga arkeologu Robert Dyson na e dëshmojnë më së miri këtë gjë e cila duket qartë nga pozicionimi i të dy skeleteve. Sipas arkeologeve mendohej se skeletet datonin 6000 vjet më parë, por nga një analizë e hollësishme që u është bërë eshtrave, rezulton se vdekja e këtyre dy personave parahistorikë ka ndodhur 800 vjet para Krishtit (p.k).