MENU
klinika

Kujdes nga këto produkte!

Alergjikë dhe me astma? Halloween i frikshëm

27.10.2019 - 18:00

Alergjia dhe astma mund ta shndërrojnë Halloween-in në një natë të frikshme, kështu që prindërit duhet të jenë vigjilentë.

Disa karamele me madhësi argëtuese nuk kanë etiketa për të paralajmëruar në lidhje me alergjenët e mundshëm të ushqimit, siç janë kikirikët, tha Dr. Todd Mahr, president i Kolegjit Amerikan të Alergjisë, Astmës dhe Imunologjisë.

Por alergjenet ushqimore nuk janë shqetësimet e vetme të mundshme.

“Halloween ndodh në vjeshtë, kështu që vigjilenca ose trajtimi përfshin të qenit i vetëdijshëm për alergjitë në vjeshtë”, tha Mahr në një njoftim për lajmet në kolegj.

Ragweed dhe llojet e tjera të polenit mund të shkaktojnë alergji në rënie. Mbajini polenin larg nga shtëpia duke lënë këpucët te dera, dhe fëmijët duke i larë çdo citë, lani flokët dhe ndërroni rrobat pasi të keni dalë jashtë. Fëmijët që marrin medikamente alergjie duhet të vazhdojnë ilaçet e tyre për dy javë pas episodit të parë, këshilloi Mahr.

Një ndryshim i papritur i motit mund të shkaktojë një sulm astme.

Moti i thatë dhe me erë është i keq për njerëzit me alergji, sepse era përhapet polen dhe myk. Monitoroni parashikimet e polenit për të parë nëse do të ketë nivele të larta të polenit në ajër. Nëse po, konsideroni të merrni ilaçe për alergji.

Jini të kujdesshëm në lidhje me shtëpitë e përhumbura të dekoruara posacërisht për Halloween nëse fëmija ka astmë.

Frika dhe emocionet e tjera intensive mund të prishin modelet normale të frymëmarrjes, të cilat mund të shkaktojnë astmë.

Shumë shtëpi të përhumbura gjithashtu kanë makina tymi, dhe tymi i çdo lloji është i rrezikshëm për personat me astmë. Nëse shkoni në një shtëpi të përhumbur, merrni me vete inhalatorë, rekomandoi Mahr.

Tregohuni shumë të kujdesshëm nga produktet dhe lodrat që fëmijët përdorin për të festuar Halloween-in.