MENU
klinika

Bilanci javor

DPT ‘fshikullon’ shkeljet e legjislacionit tatimor

22.11.2019 - 12:11

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka publikuar bilancin për javën e 16-21 nëntorit në lidhje me kontrollet e ushtruara në kuadër të fushatës së anti informalitetit.

Gjatë 484 kontrolleve të ushtruara DPT bën me dije se janë konstatuar 109 shkelje të legjislacionit tatimor, si dhe 10 subjekte të paregjistruara.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Sipas njoftimit ndër rastet e konstatuara u evidentuan:

-14 tatimpagues që u penalizuan për shkeljen e mos lëshimit të kuponit tatimor;
-13 tatimpagues me punonjës të padeklaruar, nga të cilët 7 subjekte “biznes i vogël” dhe 6 subjekte “biznes i madh”;
-4 tatimpagues që nuk kanë pasur të instaluar pajisjet fiskale;
-5 tatimpagues që nuk i mbanin pajisjet fiskale në gjendje pune;
-29 tatimpagues që dispononin mallra pa dokumentacion tatimor.

Si renditet Shqipëria sipas raportit të OECD?

Papunësia në rajonin e Ballkanit Perëndimor

MIE: Çfarë parashikon kontrata? Dokumenti

Hapet gara/ Rruga “Milot-Fier” me koncension deri në 2024

Covid-19 'bekon' metalin e çmuar!

RT/ Ari, mbreti i tregut

Amnistia fiskale/ Shkalla e tatimit për pasuritë e deklaruara

Denaj: Synojmë që jashtë nismës të mbeten paratë e krimit