MENU
klinika

Ilaci Reblozili

I aprovuar për të trajtuar pacientët me beta talasemi

15.11.2019 - 14:22

Reblozyl (luspatercept-aamt) është aprovuar për të trajtuar aneminë tek të rriturit me talasemi të cilët kërkojnë transfuzione të rregullta të qelizave të kuqe të gjakut (RBC), njoftoi të Premten Administrata e Ushqimit dhe e Barnave e Sh.B.A.

Reblozyl është terapia e parë e aprovuar që do të ndihmojë në zvogëlimin e numrit të transfuzioneve të gjakut për këtë popullatë të pacientëve, Richard Pazdur, MD, drejtor i Qendrës Onkologjike të Onkologjisë FDA . Reblozili administrohet përmes një injeksioni nënlëkuror me një dozë fillestare të rekomanduar prej 1 mg / kg një herë në tre javë.

Miratimi i Reblozyl-it u bazua në të dhënat klinike nga 336 pacientë me betal talasemi të cilët kërkuan transfuzione RBC; 112 pacientë morën qetësues.

talasemi-konica.al
talasemi-konica.al

Studiuesit zbuluan se 21 dhe 4.5 përqind e pacientëve që morën përkatësisht Reblozyl dhe qetësues, arritën të paktën një ulje prej 33 përqind të transfuzioneve, që do të thotë se kishin nevojë për më pak transfuzione gjatë 12 javëve radhazi.

Efektet anësore të Reblozilit të raportuara zakonisht përfshijnë dhimbje koke, dhimbje në kockë, artralgji, lodhje, kollë, dhimbje barku, diarre dhe marramendje. Pacientët që marrin Reblozyl gjithashtu mund të pësojnë hipertension dhe kanë një rrezik të rritur për trombozë / tromboembolizëm.

Mjekët këshillohen të monitorojnë presionin e gjakut të pacientëve dhe t’i kontrollojnë ata për shenja dhe simptoma të ngjarjeve tromboembolike gjatë trajtimit.