MENU
klinika

Historia frymëzuese Brianit dhe Feliksit

Një me Sindormë Down, tjetri me defekte të lindura, të rinjtë që…

12.11.2019 - 14:35

Defektet e lindjes së syrit përfshijnë kushte të tilla si anofalmia dhe kataraktet kongjenitale.

Për të mësuar se si jetojnë me këto kushte ose si familjet preken, Jana tregon historinë e Brianit dhe Feliksit se si jetojnë me defekte të lindura.

Jana ndan historinë e familjes për të dy djemtë e saj: Feliksi që lindi me sindromën Down dhe Briani i cili lindi me defekte të lindur të syve. Edhe pse familja e Janës është përballur me shumë sfida, ata janë përballur me çdo gjë, duke mos dashur të heqin dorë ose të rrëzohen.

  • Lexoni historinë e tyre frymëzuese:

Unë jam një nënë krenare e katër fëmijëve të bukur: dy djem dhe dy vajza. Të dy djemtë e mi kanë lindur me defektet e lindjes. Feliksi, më i madhi nga dy djemtë, ka sindromën Down.

Gjërat ishin të ashpra kur i zbuluam për herë të parë. Burri im dhe unë kishim pak ose aspak përvojë me sindromën Down. Ai ishte shtruar në spital disa herë si fëmijë për shkak të sëmundjeve të frymëmarrjes. Ai është një fëmijë shumë energjik që e do sportin dhe muzikën. Ai e do jetën. E ardhmja e tij është shumë e ndritshme.

sidroma down-konica.al

Fëmija im më i vogël, Briani, lindi me anophthalmia (syri i humbur) në anën e tij të majtë dhe mikropthalmia (syri i vogël) në anën e tij të djathtë.

Për shkak të kësaj, ai është plotësisht i verbër. Edhe një herë, familja jonë ishte në një gjendje mosbesimi. Pasi tronditja u vra dhe ne mundëm të merrnim kujdesin mjekësor për Brianin dhe ndihmën që i duhej për të patur sukses, ne ishim në gjendje të bëheshim përsëri si një familje.

Briani jep përqafimet më të mëdha dhe është gjithmonë i lumtur. Ende kemi disa sfida. E folura e tij vonohet dhe ai thjesht po mëson të ecë. E qeshura e tij mund të ndriçojë ditën e kujtdo. Ne përballemi me shumë sfida si familje, por ballafaqohemi me secilën sfidë, jo të gatshëm të heqim dorë ose të rrëzohemi.

Të gjithë fëmijët e mi meritojnë më të mirën që mund të japë jeta dhe kjo është arsyeja që unë jam këtu ,për të siguruar që jeta e tyre të jetë e shkëlqyer.