MENU
klinika

Kryeson kryeqyteti

Rritja natyrore e popullsisë

14.11.2019 - 15:29

Për tremujorin e tretë të këtij viti, shtesa natyrore e popullsisë shënon një rënie prej 17.1%, nëse e krahasojmë me të njëjtën periudhë të vitit 2018. 

Sipas një raportit që ka publikuar sot Instituti i Statistikave, INSTAT, mbi treguesit demografik numri i lindjeve, për tremujorin e tretë të këtij viti shënoi një rënie prej gati 10%, krahasuar me të njëjtën periudhë të 2018-s, ndërsa rënie ka pësuar edhe numri i vdekjeve me 5.1%.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Në tremujorin e tretë 2019,  vlera më e lartë e shtimit natyror të popullsisë shënohetnë kryeqytet ku numri i lindjeve tejkalon me 1.223 numrin e vdekjeve.

Ndërsa qarku me shtesë natyrore me vlerë negative është ai i Gjirokastrës, ku numri i vdekjeve tejkalon me 53 numrin e lindjeve.

Tatim-fitimi/ Të vegjlit e biznesit në “parajsë” fiskale!

Rreziqet dhe pritshmëritë nga prekja e TVSH-së dhe tatim-fitimit

Veprimet me kartë arritën nivelin më të lartë vjetor

Hapja e ekonomisë rrit pagesat

Pas shqetësimit të Qeverisë për mungesë të fuqisë punëtore

Egjiptianët mësyjnë Shqipërinë me kompani ndërtimi

Shfrytëzimi i kapaciteteve prodhuese

Pandemia ndrydh industrinë shqiptare