MENU
klinika

Patetizëm serb

Nuk ulemi në dy karrige, por në fronin e madh sllav

08.11.2019 - 07:33

Serbia dhe Rusia nuk ulen në dy karrige, siç thonë disa, por bashkërisht do të ulen në fronin e madh të kulturës sllave, citohet të ketë thënë ministri serb i Kulturës Vladan Vukosavleviç gjatë ceremonisë së zbulimit të ansamblit ushtarak rus ‘Aleksandrov’ në Beograd.

Sipas ministrit serb, Serbia do të vazhdojë të kryejë detyrimin e saj historik, meqë, sipas tij, “serbët dhe rusët janë vëllezër, jo vetëm deklarativisht, por si edhe me ndjenjë të njëjtë të vetëdijës, mirëkuptim historik dhe moral e virtyte të njëjta”, përcjell Konica.al.

kolana e librave

“Kultura ruse dhe serbe, si dhe njerëzit, kanë lidhje të forta. Rusët dhe serbët përgjatë tërë historisë janë djegur në zjarre të njëjta”, ka thënë ai.

Ndërkohë në ceremoninë e përurimit, përpos ministrit serb të Kulturës, ishin të pranishëm edhe kryetari i Beogradit Andreja Mlladenoviç, ambasadori rus në Serbi Aleksandër Çepurin.