MENU
klinika

Deklarata e kryeparlamentari grek

“Shqipëria nuk i respekton të drejtat e minoriteteve”

22.11.2019 - 11:28

“Greqia është e vendosur të mos i lërë të ekspozuar bashkatdhetarët tanë në Shqipëri dhe do t’i mbështesim për të drejtat e tyre. Shqipëria duhet të kuptojë se kursi i saj evropian është ndërthurur plotësisht me respektimin e këtyre të drejtave”.

Këtë e theksoi kryetari i Parlamentit, Konstantinos Tasoulas, gjatë takimit të tij me një delegacion të Unionit Demokratik të Minoriteteve Kombëtare Greke (ICEMD) – Omonia dhe Partia Bashkimi për të Drejtat e Njeriut (KEAD).

Siç tha zoti Tassoulas, pakica kombëtare greke “po përjeton gjykime të papranueshme në këtë kohë, në lidhje me të drejtat e saj pronësore, të drejtën për vetëvendosje, për arsimin. Varet nga të gjithë ne për t’iu drejtuar Greqisë dhe për të mbështetur mbrojtjen e këtyre të drejtave, të cilat qeveria shqiptare duket se nuk i respekton”.

Shqipëria, theksoi ai, “duhet të kuptojë që kursi i saj evropian është gërshetuar plotësisht me respektimin e të drejtave që kam përshkruar”.

Delegacioni u ndoq nga Kryetari Omonia, Vasil Kajo, Jorgo Comaka, kryetari i PBDNJ, Vangel Doule, Kryetari i Omonia, Himare, Fredi Beleri, Belleris dhe zëdhënësja e Omonia, Anna Tsimou.

Sipas njoftimit të Parlamentit, anëtarët e delegacionit falënderuan Presidentin e Dhomës për diskutimin dhe mbështetjen e tij konstruktive për të drejtat e pakicës kombëtare Greke, duke u shprehur: “Ne ju konsiderojmë ju njeriun tonë dhe për shkak të origjinës suaj si Epirot”.