MENU
klinika

Përgjigjet okulisti

Më lotojnë shpesh sytë kur bën ftohtë. Si shpjegohet?

31.12.2019 - 18:15

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacientja: Më lotojnë shpesh sytë kur bën ftohtë. Si shpjegohet?

Përgjigjet okulisti: Kur temperaturat janë nën zero sytë prodhojnë një sasi më të madhe lotësh. Ky është një mekanizëm mbrojtës që vepron kur ajri është i ftohtë dhe lagështira më e madhe se zakonisht.

Për të mbrojtur sytë tuaj (ka specifike edhe për fëmijë), sidomos gjatë ditëve të ftohta, me diell dhe erë. Gjatë këtyre ditëve sytë tuaj janë të ekspozuar ndaj stresit ambiental dhe për pasojë do të ketë më shumë mundësi për irritim.

Pra, nuk ka asgjë për tu shqetësuar.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.