MENU
klinika

Flet legjenda e boksit, Mike Tyson

“Po e pres vdekjen, nuk kam frikë prej saj”

18.03.2020 - 17:31

Vitet 90’ ishin të arta për Mike Tyson. Në moshën 20-vjeçare ai u bë kampioni i ri i boksit për peshat e rënda. Ai ishte gjithashtu i pari boksier i peshave të rënda që mbajti rripat WBA, WBC dhe IBF dhe më vonë u bë kampioni linear. Në ato kohë paraja, fama dhe vëmendja ishte e orientuar drejt tij.

Por gjithçka ndryshoi brenda një kohe 5 vjeçare. Në vitin 1990 Tyson mposhtet nga James Buster Douglas me një knock-out që nuk u përjetua mirë nga Mike në atë kohë. Në shkurt 1992 boksieri amerikan u dënua për përdhunim dhe u burgos për dy vite. Në 1995 Tyson do të rimerrte titullin e botës, por nuk ishte kurrë i njëjtë si më parë.

Mike Tyson

Në një intervistë për Sportsman, Tyson ka ndarë një rrëfim emocional për jetën e tij dhe gjithçka që ka përjetuar gjatë karrierës së tij: “Nga përvoja ime, nga ajo që besoj, sa më shumë të di për mosekzitencën, aq më i gatshëm jam të vdes. Po, e pres me padurim, nuk kam frikë prej saj. Për mua të jetosh mund të jetë më e ndërlikuar sesa të vdesësh, sepse të jetuarit kërkon shumë guxim.

Pa kurajon nuk mund të përballosh të jetuarin. Të jetosh është një udhëtim; të jetosh është një luftë. Njerëzit kanë gjithçka dhe ata ende nuk mund ta bëjnë këtë, ata luftojnë. Ne e konsiderojmë veten shumë seriozisht; ne mendojmë se jemi dikush. Ne nuk jemi asgjë! Ne vijmë nga m…; ne mendojmë se jemi të veçantë, por fama është një m…

Zbuloni se nuk jeni special. Ju jeni i aftë të shkoni në burg, jeni i aftë të vdisni, jeni të aftë të keqtrajtoheni. Unë me të vërtetë nuk pres që gjëra të këqija të më ndodhin më mua, por kur ato më ndodhin mua, unë e kuptoj atë dhe unë jam në gjendje t’i trajtoj ato. Unë kam trajtuar gjëra të këqija më parë, kjo ka qenë jeta ime. Unë nuk udhëtoj për gjëra të këqija, e di se ndodh. Kur më ndodhin gjëra të këqija, unë ende do të përpiqem të bëj diçka. Nuk do të dekurajohem!”

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Luftëtari rus mund të pezullohet

Mike Tyson: Khabib, më i çmendur se unë