MENU
klinika

Duhet ndërtuar një ‘normale’ e re

Biznesi nuk duhet të kthehet siç ishte

26.04.2020 - 10:11

Ndërsa Covid-19 ndalon së qeni rraskapitës ndaj biznesit tonë, ne fillojmë ngadalë të shohim më larg në përspektiv. Ne kemi vepruar deri më tani në afatshkurtër: duke marrë vendime kritike për ditën, javën ose tremujorin e ardhshëm.

Së shpejti do të kemi luksin të shikojmë pak më tej. Në vend që të shikojmë gjendjen e parave të gatshme, ne mund të parashikojmë deri në tremujorin tjetër, ose ndoshta edhe deri në fund të vitit. Rimëkëmbja do të jetë fjala e re dhe të gjithë nuk mund të presim që të kthehemi në normalitet. Por ndoshta për të shmangur kriza të tilla në të ardhmen na duhet të krijojmë një normale të re.

Në fakt, normalja e re thjesht mund të jetë më e mirë se e normalja e vjetër. Këtu janë tre fusha në biznesin tuaj ku nuk duhet të kthehen përsëri në normalitetin e vjetër:

Risia

Risia, inovacioni, është përreth nesh. Ne jemi detyruar të kërkojmë mundësi më të mira, më të shpejta, më të lira. Shikoni se çfarë ndodhi në biznesin tuaj javët e kaluara. Si e ushqejmë, nxisim dhe shpërblejmë inovacionin që na lejon të ecim më përpara? Kjo është një pyetje që duhet t’i përgjigjeni në normalitetin e ri.

Urgjenca

Shumë organizata veprojnë nën një frikë konstante të dështimit. Por të menduarit përmes çdo skenari të mundshëm është një vrasës emergjence. Ne nuk duam të jemi të pamatur, por nuk mund të kthehemi në biznesin si zakonisht. Ne duhet të krijojmë politika të reja që e përballojnë më mirë urgjencën. Do të jetë kritike për të mbijetuar vitin e ardhshëm.

Përgjegjësia

E vetmja gjë që do të rindërtojë moralin dhe besimin është e stafit por dhe klientëve tuaj është angazhimi – angazhim i vërtetë dhe autentik – për misionin tuaj. Tregojini ekipit tuaj se shqetësimi dhe përgjegjësia juaj nuk është një reagim i shpejtë, por përkundrazi është një përgjegjësi e re që do të udhëheqë rrugën.

Kjo është një normë e re që anëtarët e ekipit do të duan ta mbështesin. Ata do të punojnë shumë për të. Ata do të jenë novatorë dhe do të përshtaten, mbase edhe të lulëzojnë, në një urgjencë të re që i bën gjërat shpejt dhe saktë. Kështu do të shërohemi më mirë dhe më të fortë. Dhe kjo është një normë e re për të festuar.

Pse qeveria nuk nxori vendim për indeksim në 1 prill

Kur do të bëhet rritja e pensioneve

Në nivelin më të ulët që nga 7 dhjetori

Bie sërish Euro, me sa këmbehet monedha europiane

Disa 'truqe' që do ju ndryshojnë pamjen e llogarisë së kursimit

Si i kursejnë paratë njerëzit e pasur