MENU
klinika

Ekspozimi mund të jetë i dëmshëm

Ulet rrezikun i infektimit me COVID, nga ekspozimi në diell?

09.04.2020 - 21:57

Ekspozimi ndaj rrezeve të diellit apo temperaturave më të larta se 25 gradë celcius nuk ju mbron nga infektimi me COVID-19.  Madje ekspozimi për një kohë të gjatë në diell mund të jetë i dëmshëm.

Sipas informacionit nga OBSH, ju mund të infektoheni me virusin COVID-19 pavarësisht kushteve klimaterike, pra temperaturës apo lagështisë së ajrit.

kolana e librave

Për të mbrojtur veten dhe të tjerët këshillat vazhdojnë të mbeten të njëjtat:

  • Higjenizoni duart me ujë dhe sapun apo xhel dezinfektant
  • Evitoni prekjen me duar të hundës, gojës apo syve

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Presidentja e Ke-së: Duhen investuar shumë miliarda

“Evropa ka nevojë për një Plan Marshall”