MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

A kanë ndikim vaksinat tek autizmi?

01.07.2020 - 09:17

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacientja: A kanë ndikim vaksinat tek autizmi?

Mjeku: Nuk ka asnjë lidhje shkencore mes vaksinimit dhe problemeve të autizmit.

Vaksinimi është mjeti më i mirë mbrojtës për sëmundjet infektive dhe nuk kemi një bazë të dhënash shkencore që lidh vaksinat me autizmin.

Ka disa raste të tilla në botë, por janë fare sporadike krahasuar me numrin e të vaksinuarve, çka nuk përbën një bazë shkencore për të lidhur efektet e vaksinave me sëmundjen e autizmit. Por, dua të theksoj se vaksina duhet bërë pas konsultës me mjekun.
Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.