MENU
klinika

Ja gjendja e tij dhe e nënës së bebit!

“Ruajuni, po prek çdo moshë pa dallim”, në spital dhe një foshnje

03.07.2020 - 09:56

Dr. Eugena Tomini nga Instituti i Shëndetit Publik nënvizoi sot, teksa raportoi për 90 raste të reja të prekur me Covid-19 në vendin tonë, se shkujdesja e vërejtur favorizon përhapjen e virusit, i cili po prek çdo moshë, pa dallim.

Sipas saj, po merr trajtim spitalor edhe një fëmijë dy muajsh, i prekur nga Covid19.

Tomini tha se foshnja është “nën kujdes nga stafi i pediatrisë infektive, në gjendje të stabilizuar bashkë me nënën”.

“Përdoreni maskën kudo në ambientet e mbyllura, kur hyni në supermarket, në dyqane, në zyrë dhe në çdo ambient publik ku nuk mund të ruani distancën”.