MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

A çon në hepatit përdorimi i paracetamolit?

20.08.2020 - 06:56

Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacientja: A çon në hepatit përdorimi i paracetamolit?

Përgjigjet mjeku: Po, përdorimi i tepruar i paracetamolit çon në hepatit.

Hepatitis nga përdorimi pa kriter i paracetamolit është i njohur. Medikamentet veprojnë nëpërmjet një shumëllojshmërie mekanizmash, përfshirë këtu dëmtimin e drejtpërdrejtë të qelizave, duke prishur metabolizmin qelizor dhe duke shkaktuar ndryshime strukturore të tyre.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.