MENU
klinika

Pas mbylljes së pikës doganore të Mavromatit

Këshilli Komunal i Igumenicës del me rezolutë: Të rihapet dogana

04.08.2020 - 09:44

Këshilli Bashkiak i Igumenicës bashkon zërin e tij me organet e Thesprotisë dhe proteston ashpër kundër mbylljes së pikës doganore në Mavromat.

Sipas rezolutës, dogana e Mavromatit ose Qafë Botës është një portë e rëndësishme për në jug të Shqipërisë dhe ka një ndikim në ekonomi dhe shoqëri për kalimin e njerëzve dhe mallrave.

“Në të njëjtën kohë, ka më shumë pyetje në lidhje me arsyet e vendimit për mbylljen, kur kalimi në pikat e tjera doganore të Kakavijës dhe Krystalopigi është i pandërprerë dhe pa kontrolle shëndetësore.

Kërkojmë vendimin e menjëhershëm për rihapjen e doganës se Mavromatit me praninë e njëkohshme të shkallëve EODY që do të kryejnë kontrollet e duhura për të parandaluar transmetimin e koronavirusit.

Në këtë mënyrë ne mbrojmë si shëndetin ashtu edhe ekonominë. Kjo rezolutë do t’i dërgohet Ministrive kompetente”, thuhet në rezolutën që mban firmën e presidentit të Këshillit Komunal të Igumenicës Donatos Martinis.